STEDEN EXCURSIES

De cursus bestaat uit 4 dagexcursies onder leiding van docent Harry Rijpkema. 

Het programma bestaat uit excursies naar Gouda, Amstelveen, Amsterdam Rijksmuseum en Vlaardingen.

Gouda
Vanaf het station ben je in vijf minuten in de monumentale binnenstad. Bezienswaardig zijn o.a. de Waag, de markt met het zeer fraaie stadhuis dat te bezichtigen is (€ 2,50), het Museum Gouda met de geschiedenis van Gouda, de altaarstukken die de beeldenstorm hebben overleefd, een bijzondere schilderijencollectie met o.a. de school van Barbizon en een fraaie keramiekcollectie (museumjaarkaart gratis), de Grote (123 m) of St. Janskerk met de beroemde glas in loodramen ofwel de Goudse glazen.(toegang € 6,-) Wanneer we de S. Janskerk in de middag bezoeken is er een gratis kamermuziek concert om 16.00 op 7 oktober het ensemble Flutamuze en op 14 oktober het Hermes Ensemble. 

Amstelveen
Met lijn 5 direct vanaf het CS goed bereikbaar. Wat betreft monumenten niet zoveel te zien, maar het heeft twee interessante musea: het Cobramuseum met kunst van na de Tweede Wereldoorlog en het Museum van der Tocht met naorlogse kunst met nadruk op fijnschilderkunst en glaskunst. De wandeling van het cobramuseum naar Van der Tocht is wel fraai met het Broersepark, de Museumtramlijn, het oude stadhuis bij het van der Tochtmuseum en het nieuwe stadhuis aan de Poel.

Amsterdam Rijksmuseum
Een zeer uitgebreide beroemde collectie Over de kunst en geschiedenis van Nederland. De nieuwe opstelling van de collectie is chronologisch en niet zoals vroeger per discipline (geschiedenis, schilderkunst, beeldhouwkunst, kunstnijverheid, etc,) zodat je een meer integraal beeld krijgt van wat in een bepaalde tijd allemaal is gemaakt en het historische verhaal. Het interieur van het museum is ook heel bezienswaardig. In de middag kunnen we een wandeling maken rond het museum en de architectuur en de tuinen bewonderen. vandaaruit kunne we de spiegelstraat in waar veel kunst en antiekzaken zijn. Die kwamen er indertijd ook vanwege het museum en de mogelijkheid om aan het museum te verkopen of aan museumbezoekers.

Vlaardingen
De meest gunstige reis is vanaf Heiloo met overstap in Haarlem, leiden en  Schiedam 
stadsbus RET 713. (7.55 – 10.02). Vlaardingen is een oude schilderachtige vissersplaats. Het is niet groot maar heeft wel een aantal monumenten, zoals de Grote Kerk, De RK St. Johannes de Doperkerk de Waag, de visbank, Stadhuis, stadsgehoorzaal, het Huis met den Lindeboom, de Lijnbaan en de Haven

Excursiedata:

Groep 1:
Najaar 2017: 7 oktober Gouda, 11 november Amstelveen
Voorjaar 2018: 3 maart  Amsterdam Rijksmuseum, 7 april Vlaardingen
 
Groep 2:

Najaar 2017: 14 oktober Gouda, 18 november Amstelveen
Voorjaar 2018: 10 maart Amsterdam Rijksmuseum, 14 april Vlaardingen 

Kosten:        leden: € 26,-        niet-leden: € 33,-       exclusief reiskosten


HIER kunt u zich AANMELDEN of meer INFORMATIE opvragen.